Голосування стартує з 15.08.2017 року, наразі триває набір учасників. Для власників кав'ярень, - це непоганий шанс заявити про себе. Більшість людей нашого міста не має всієї інформації про адреси та фішки ваших закладів. Умови про участь у конкурсі читайте тут.
На нашому сайті стартує новий конкурс на кращу кав’ярню міста!
Мандруючи вуличками Білої Церкви, можна зустріти багато різноманітних кав’ярень, які запрошують перехожих збадьоритись та скуштувати фірмову каву. У кожного з цих закладів є своя родзинка, свій неповторний шарм, створений поєднанням гостинності, фірмових страв, декору приміщення, привітного персоналу тощо.
А ось, у якій із цих кав’ярень найбільш приємна атмосфера, найсмачніші та найрізноманітніші солодощі, якісне обслуговування, гарні ціни, і найголовніше, - де найкраща кава? В яке кафе ви, не на хвилину не замислюючись, запросите гостей міста, сподіваючись вразити їх своєю гостинністю? Жителі Білої Церкви, голосуйте за своє найулюбленіше місце смачного відпочинку і, можливо, саме воно стане переможцем в номінації «смачна кав’ярня міста» та отримає від нашого сайту:
- сертифікат;
- безкоштовний банер на головній сторінці сайту Білої Церкви на цілий місяць,
- розміщення кафе у каталозі підприємств упреміум пакеті сайту протягом трьох місяців!
Конкурс проводиться з 15 серпня до 31 серпня включно. Прийняти участь у голосуванні може кожен житель міста, один раз у 24 години, віддавши свій голос за одного учасника. Ви і тільки Ви вирішуєте, хто ж найкращій, хто гідний почесного звання найсмачнішої кав’ярні міста!
Якщо раптово ми пропустили якийсь заклад, просимо надіслати нам повні дані з фото на електронну пошту ([email protected]) для того, щоб ми могли додати його до голосування.
Кав’ярні нашого міста
Сьогодні, в час швидких технологій та постійних стресових ситуацій, бажано мати маленький тихий куточок, де можна не і відпочити, і набратись сил. Таким місцем може стати кав'ярня.
Але, як не загубитися у цьому різноманітті мобільних кав'ярень, кавових острівців у торгових центрах, і власне, у просто безлічі кав'ярень, від маленьких та автентичних до схожих та однотипних мереж з пафосною кавовою назвою?
При виборі таких закладів, перш за все, варто звернути увагу на історію, на тривалість існування. Адже заклади, що мають погану репутацію чи неякісну продукцію, навряд чи довго можуть втриматися на цьому доволі конкурентно-напруженому ринку.
На що варто звернути увагу?
У самих кав'ярнях, перш за все, потрібно звернути увагу на чистоту. Чистоту в залі видно відразу, але чистота обладнання - найголовніше. Якщо еспресо-машина, а особливо паровідвідники по її боках брудні, то можна сміливо розвертатися та йти геть. Адже коли на них лишаються засохлі капельки молока, то там починають кишіти бактерії. Та і смак напоїв значно погіршується.
Наступний пункт - це посуд. Особливе питання — це посуд для еспресо. По правильному вона називається демітас або демітассе. Чашка для цього класичного напою, повинна бути товстостінною, середина в ній повинна бути яйцеподібної форми, бо саме вона, на думку італійців, дозволяє зберегти дорогоцінну пінку. І саме головне, демітас має бути до 80мл., не більше.
Власне про напої
Почнемо з класики та основи всього — еспресо. Еспресо має бути небагато, до 35 мл, у спеціальній чашечці та зі щільною пінкою світло-горіхового, мигдалевого кольору. Пінка може бути зі смужками, як маленький тигр, це можна. Головне щоб вона залишалася навіть після перемішування. До філіжанки цього напою часто подають малесеньку скляночку води — щоб очистити смакові рецептори спочатку, та щоб змити залишки кави в кінці. Але це не обов'язково.
Молочних напоїв на основі кави дуже багато. Хочеться сказати про самі основні. Це - капучино та латте.
Капучино зазвичай п'ється зранку, оскільки цей напій дуже калорійний. Виявити якість правильно зготованого капучино можна по тій самій піні — вона має бути дуже щільною, малозернистою. І якщо висипати на неї ложку цукру, він має простояти мінімум хвилину.
Замість класичного латте в нас часто подають латте-макіято. Це коли піна, молоко та кава подається шарами у високому келиху. Тут якість можна побачити відразу — шари повинні мати свої границі.
Кожна кав'ярня придумує свої автентичні напої. Тому написати, яким має бути справжнім фраппе чи моккачино доволі важко. Це вже краще запитати на місці. І баріста повинен з радістю відповісти на всі питання, адже коли все добре, то навіщо щось приховувати?
І останній, але самий важливий тест - підходить Вам кав'ярня, чи ні. Якщо після чашечки кави піднімається настрій і хочеться любити весь світ — ви попали саме в те місце.