Україна експортує курятину до Туреччини і на Сейшели
Південним міжрегіональним головним управлінням Держпродспоживслужби з початку грудня на державному кордоні оформлено документи на експорт майже 228 т мороженої курятини.
Про це говориться у повідомленні Державної служби з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.
«Українська продукція успішно знайшла своїх споживачів у різних країнах світу: 40 т відправлено до Грузії, 24 т — на Сейшельські острови, а найбільша партія, майже 164 т, була експортована до Туреччини», — уточнили у відомстві.
Зазначається, що перед тим, як курятина вирушає за кордон, вона проходить багаторівневий контроль. Фахівці Держпродспоживслужби перевіряють продукцію на відповідність міжнародним стандартам якості та безпеки. Це включає:
- перевірку результатів оцінки фізико-хімічних та мікробіологічних показників;
- дотримання температурного режиму зберігання та транспортування;
- перевірку супровідної документації.
«Експорт української курятини — це не лише про бізнес, а й про репутацію країни. Висока якість продукції демонструє потенціал нашої держави, відкриває нові ринки збуту та підтримує партнерські відносини з іншими країнами», — зауважили у відомстві.
І додали, що Південне МГУ Держпродспоживслужби на державному кордоні здійснює свої повноваження на території Одеської, Миколаївської, Херсонської, Кіровоградської та Черкаської областей.
Інформує agroportal.ua