Італія вже не найперша у виробництві вина, а Іспанія виробить удвічі менше оливок
Фермери Іспанії та Італії звертаються до старовинних і сучасних технологій, щоб зберегти виробництво улюблених регіональних продуктів, зокрема оливкової олії та просекко, оскільки зміна клімату змушує їх швидко адаптуватися.
З огляду на екстремальну погоду, яка спричинила збитки на мільярди євро в обох країнах, фермери в Іспанії швидко заново відкривають для себе традиційне насадження рослин між деревами, щоб захистити ґрунт в оливкових гаях, тоді як італійські колеги використовують технології, щоб найкраще використовувати водні ресурси, Reuters.
За даними Міністерства сільського господарства Іспанії, зараз покривні культури використовуються приблизно на 30% оливкових гаїв, і вчені та компанії очікують швидкого зростання в найближчі кілька років.
За даними уряду, минулого року виробництво оливкової олії в Іспанії, яке постраждало від посухи, впало до 663 000 тонн, що вдвічі менше за попередні чотири врожаї, які були в середньому на рівні 1,45 млн тонн. Найбільший в Іспанії кооператив виробників оливок Dcoop заявив, що очікує такого ж низького врожаю цього року через посуху.
Прогнозується, що виробництво вина в Італії впаде на 12% цього року через екстремальні погодні умови та грибкові захворювання, які вразили виноградники, що означає, що Італія втратить свою позицію як найбільшого виробника вина у світі на користь Франції.